Citronmarineret laks

Jeg har fået anbefalet denne opskrift, som en ny måde at tilberede ørred eller laks på. Den er fra Hjerteforeningen, som anbefaler at spise brød til. Det gør jeg ikke.

400 g laksefilet
1 lille rødløg
1 potte frisk basilikum
½ citron
4 tsk olivenolie
¼ tsk salt
friskkværnet peber

Skær laksefileten i så tynde skiver som muligt med en skarp kniv.
Skær løget i meget tynde skiver.
Pluk 2 håndfulde blade af basilikummen.
Pres saften af citronen og bland den med olie, salt og peber.
Læg lakseskiverne i lag i en beholder med tilhørende låg.
Drys lidt løg og basilikum mellem lagene og dryp med oliecitronblandingen.
Lad fisken marinere i mindst 5 timer og gerne til dagen efter.

Anret laksen på et fad og drys den med frisk basilikum.

Citronmarineret_Laks_m_loeg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *