Mandelkonfekt

Jeg fik et glas hjemmelavet mandelsmør, og det skulle jo bruges til noget fornuftigt, så jeg besluttede at lave noget stenalderkonfekt.

Mandelsmør kan naturligvis også bruges som dip til bladselleri, gulerødder og den slags. Det er en nem måde at få rå grøntsager ned i tilpas store mængder.

Men nu til konfekten!

4 dl smuttede mandler
2 dl kokosmel
1 dl mandelsmør
1,5 dl ekstra jomfru kokosolie
1 skefuld honning
Kornene fra 1 stang vanille

Mandlerne hakkes fint. De skal ikke kværnes til mel; der må gerne være lidt bid i dem.

Rør alle ingredienser sammen og hæld blandingen i en lille bradepande foret med bagepapir (sørg for at overfladen er så glat som muligt).

Sæt på køl/frys i 30-60 min. til det har sat sig.

Skær ud i mundrette firkanter, som opbevares i køleskabet.

Én eller to firkanter er en lækker lille snack sammen med lidt frugt.

stenalderkonfekt1 stenalderkonfekt2

Denne opskrift er inspireret af Paleo Mom’s Almond Coconut Bars.

Hun glaserer med mørk chokolade, inden hun skærer kagen i stykker. Det vil jeg prøve næste gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *