Flere uforarbejdede fødevarer

I dag bringer gratisavisen 24 timer en artikel med overskriften Stenaldermad vinder frem.

“Ved at spise stenalderkost får man et mere stabilt blodsukker, fordi mange af de grøntsager, der er i stenalderkost, gør, at man ikke får de her udsving i blodsukkeret. Sultfornemmelsen er blandt andet styret af blodsukkeret,” forklarer Christoffer Andersen, der har en ph.d. i fysisk aktivitet og sundhed.

“Det har hjulpet mig på den måde, at det først og fremmest gav et stort løft i mit generelle velbefindende. En følelse af at have en livlighed i kroppen, en vitalitet og en lyst til at fungere. Mit humør er også blevet mere stabilt, fordi man ikke har de der sukker-ture op og ned. Det stabiliserer sig voldsomt, når man spiser denne her mad, som man er lang tid om at fordøje,” siger Tor Nørretranders, forfatter til bogen Menneskeføde.

“Vi tror på det her. For det er ikke bare en ny dum diæt, men et helt andet princip at spise efter. Og mænd kan også lide det, for de må spise både kød og fedt, og de bliver mætte,” siger Thomas Rode Andersen, der sammen med Daniel Westergaard netop har etableret fastfood-restauranten Paleo i Torvehallerne. De to kokke tror på, at de inden for en overskuelig fremtid bliver i stand til at brede konceptet ud i det øvrige København og derfra videre i resten af landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *